Η Πάτρα δικαιούται;

01/12/2024 | 18:52

Του Κώστα Σβόλη επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη”

Παραδόθηκε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ένα σπουδαίο έργο που αναβαθμίζει τη ζωή τους. Το Μετρό Θεσσαλονίκης. Αξίζουν τα εύσημα όλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και οι αυτοδιοικητικοί και τοπικοί παράγοντες που διαχρονικά οραματίσθηκαν, αιτήθηκαν, επέμειναν, στήριξαν και πέτυχαν την κατασκευή του σπουδαίου αυτού έργου.
Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη πόλη της Ελλάδας, απέκτησε Μετρό παρά τις διεθνείς οικονομικές αντιξοότητες, παρά τις δυσκολίες της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης, παρά την πανδημία με τις παρεπόμενες επιπτώσεις, παρά τις κατασκευαστικές δυσκολίες, παρά τις απαραίτητες αρχαιολογικές ανασκαφές, παρά τις δικαστικές προσφυγές. Οι τεχνικές ιδιαιτερότητες και το υψηλό κόστος ξεπεράσθηκαν.
Το εύλογο ερώτημα που μας δημιουργείται είναι αν δικαιούται κάτι ανάλογο, σε χρηματοδότηση, η τρίτη πόλη της Ελλάδας. Οφείλουμε όλοι μας να ξεπεράσουμε τις αναστολές μας (δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες), να απομειώσουμε τα δεινά του κακού παραγοντισμού και να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ.
 

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το tempo24 στο σημείο της δολοφονίας – «Με σημάδευε μέσα από το αυτοκίνητο και φοβήθηκα» είπε ο δράστης που σκότωσε τον 51χρονο στην Αιτωλοακαρνανία – ΦΩΤΟ