Η παράταξη Πάτρα Ενωμένη για την εγκατάσταση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ στο ΚΕΤΧ

Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη “Πάτρα Ενωμένη” αναφέρει:

Η ιστορία του Kέντρου Εκπαιδεύσεως Τεχνικού είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Πάτρα. Πρόκειται, πλέον, για έναν χώρο σήμα κατατεθέν για την πόλη μας, με τεράστια ιστορική και συμβολική σημασία.

Η πορεία της ζωής και η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και η χρήση του ΚΕΤΧ από τον Στρατό ουσιαστικά έχει, πλέον, ξεπεραστεί, οπότε ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο ο εν λόγω χώρος.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι η βούληση του ΥΠΕΘΑ είναι να εκχωρήσει την συγκεκριμένη εγκατάσταση και αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις.

Εμείς σαν δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και έχοντας πληροφορηθεί ότι συζητείται η παραχώρηση-μεταφορά-μετεγκατάσταση υποδομών της ΕΛ.ΑΣ. σε τμήμα του συγκεκριμένου χώρου, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να αναληφθούν γενικότερες πρωτοβουλίες αξιοποίησης.

Ολα αυτά φυσικά με ένα πλαίσιο μελέτης αξιοποίησης του χώρου, το οποίο είναι άκρως απαραίτητο.

Σε αυτήν την περίπτωση, στο καταρχήν ερέθισμα για την εγκατάσταση της ΕΛ.ΑΣ. (εφόσον φυσικά και οι ίδιοι το αποδέχονται), εμείς συνηγορούμε θετικά, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας.

 

Ουκρανία: Νέο πλήγμα στην Ρωσία με εκρηκτικά στην Γέφυρα της Κριμαίας – Η στιγμή της επίθεσης

Βρούτσης: Η τιμωρία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα είναι ότι θα σταματήσει το πρωτάθλημα – Ανυποχώρητη η κυβέρνηση

Big Brother: Δάκρυα για τον Γιάννη, λεκτικές συγκρούσεις και δοκιμασία για νέο αρχηγό

Κηδεύονται στην Πάτρα

Αντώνης Χαροκόπος: To “ευχαριστώ” στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας στην έκθεση Attica Green Expo 2025

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η Πανελλήνια Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσικλετιστών της ΕΛΜΟΤΟ

Δολιοφθορά στον Ευαγγελισμό – Γεωργιάδης: «Πραγματικά ντροπή»