Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας έκοψε την πίτα της, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά

21/01/2024 | 18:09

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση νέων πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας με θέμα: «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των περιφερειακών λιμένων και η θετική επίδρασή τους στην τοπική οικονομία».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας και μέσα σε όμορφη ατμόσφαιρα στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για το 2024.

Μέσω μιας διαδραστικής συζήτησης, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Παναγιώτη Αναστασόπουλο σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης και την πολλαπλασιαστική ισχύ που δίνουν οι περιφερειακοί λιμένες στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς δήλωσε «Είναι μεγάλη η τιμή να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε τόσες ΟΝΝΕΔίτισες και ΟΝΝΕΔίτες. Μπορεί πλέον να έχουν περάσει χρόνια από τότε που ήμουν και εγώ ΟΝΝΕΔίτης, αλλά να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν χωρίς να το γνωρίζουμε. Ένα από αυτά είναι το θέμα της σημερινής εκδήλωσης, το αίτημα δηλαδή για ανάπτυξη. Το λιμάνι της Πάτρας είναι ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά λιμάνια της Ελλάδας και μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολλαπλασιαστή ανάπτυξης. Για νέα έργα στην περιοχή τα οποία έχουν ήδη προγραμματιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Για νέες θέσεις εργασίας και για τη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της τουριστικής περιοχής. Εργαζόμαστε σκληρά για την υλοποίηση αυτού του έργου, ενός έργου που μόλις ολοκληρωθεί θα επιφέρει μεγαλύτερα έσοδα στο ελληνικό κράτος, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τις τοπικές κοινωνίες και νέες θέσεις εργασίας, θα καταστήσει την Ελλάδα πύλη εμπορικής και ενεργειακής εισόδου προς τα Βαλκάνια».

vr7hni8q_11zon_0.jpg

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών δήλωσε «Αφήστε μας να σας εμπνεύσουμε με αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε στα αμέσως επόμενα χρόνια. Αφήστε να σας προτείνουμε λύσεις. Έχουμε ανάγκη τη νέα γενιά καταφέρουμε. Να σας προσφέρουμε δουλειές που θα σας δίνουν όλα τα εχέγγυα να είστε περήφανοι για την πόλη σας, για τον τόπο σας. Όλα τα παραπάνω δεν είναι έμπνευση στιγμής ούτε λόγια κάποιου αιθεροβάμωνα. Είναι το Master Plan του λιμανιού μας, του λιμανιού της Πάτρας, που υπάρχει για χρόνια. Κι ήρθε η στιγμή να εφαρμοστεί. Αυτό όμως μόνο μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε».

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε «Η σημερινή μας παρουσία στην Πάτρα επιβεβαίωσε ότι οι νέες και οι νέοι βλέπουμε πλέον, μια Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της και να μπορεί να διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο, με νέες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς. Συγκεκριμένα, το μεγαλόπνοο σχέδιο που ξεκινά στο λιμάνι της Πάτρας θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, θα κρατήσει τις νέες και τους νέους στην Πάτρα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε αυτήν την προσπάθεια τόσο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Παναγιώτης Αναστασόπουλος θέλουν δίπλα τους τη νέα γενιά».

zakap0ei_11zon_0.jpg

Χαιρετισμό απηύθυναν  ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Βασίλης Παναγόπουλος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Σταύρος Σταυρόπουλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Φάνης Πασχάλης, , ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φωκίων Ζαΐμης, Τάκης Παπαδόπουλος, Άννα Μαστοράκου, Γεωργία Ντάτσικα, Τάκης Αντωνόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, η Διοικήτρια του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παίδων Ασπασία Ρηγοπούλου, ο Υποδιοικητής του νοσοκομείου του Ρίο Ανδρέας Μαζαράκης, οι πολιτευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ευσταθία Γιαννιά, Ανδρέας Τσώκος, Γεώργιος Τσίρης, Γιώτα Παυλοπούλου, Γιάννης Κουκουβέλας και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Κώστας Σβόλης.

 

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)