Η Ντόχα έλαβε εγγυήσεις ασφαλείας από ΗΠΑ και Ισραήλ ότι δεν θα ξαναδεχθεί επίθεση

30/09/2025 | 22:41

Η κυβέρνηση του Κατάρ ανακοίνωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και υπόσχεση από το Ισραήλ ότι δεν θα επιτεθεί ξανά στη χώρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των τριών μερών.

«Οι διαβεβαιώσεις ασφαλείας και οι δεσμεύσεις που δόθηκαν» σε αυτή τη συνομιλία «από τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό ήταν πολύ ξεκάθαρες» και συνοδεύονταν από «την εγγύηση του Αμερικανού προέδρου ότι το Κατάρ δεν θα δεχθεί ποτέ επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Μαζέντ αλ Ανσάρι.

Παράλληλα, δήλωσε «ικανοποιημένος» με αυτές τις «εγγυήσεις», προσθέτοντας ότι το Κατάρ έλαβε επίσης «δέσμευση από το Ισραήλ» ότι δεν θα του επιτεθεί ξανά.

Η άνευ προηγουμένου ισραηλινή επιδρομή κατά ανώτατων μελών της Χαμάς την 9η Σεπτεμβρίου στην Ντόχα, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ειδικά στον αραβικό κόσμο, με την Ντόχα να αξιώνει η διεθνής κοινότητα να «σταματήσει» να ασκεί πολιτική «δυο μέτρων και δυο σταθμών» και να τιμωρήσει το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ επέκρινε το Ισραήλ για την επίθεση αυτή.

Το Κατάρ συγκαταλέγεται στους μεσολαβητές στις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο πόλεμος είχε έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα

Αχαΐα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους και τον έσπασαν στο ξύλο

Πάτρα: Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον αείμνηστο Ανδρέα Αποσκίτη! Καταψήφισε η Δημοτική Αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Αγωνία για τον ψαροντουφεκά που χάθηκε στην θάλασσα του Ρίου – Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες