Η Μόσχα θέλει συμμετοχή των Κούρδων στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

29/01/2016 | 20:43

Πρόσκληση και του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της συριακής αντιπολίτευση με εκπροσώπους του καθεστώτος της Δαμασκού θέλει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. 

«Θα ήταν άδικο και αναποτελεσματικό να εμποδίσουμε τους Κούρδους της Συρίας να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε: «Χωρίς αυτό το κόμμα, χωρίς τους εκπροσώπους αυτούς, οι συνομιλίες δεν μπορούν να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε, δηλαδή μία οριστική πολιτική διευθέτηση».

Πάντως διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν θα ασκήσει βέτο αν το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης του Σάλεχ Μούσλιμ δεν προσκληθεί στις συνομιλίες που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν ζήτησε από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ να παραιτηθεί, ούτε του πρόσφερε πολιτικό άσυλο.

«Και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση είναι “όχι”. Είναι αναληθές…κανείς δεν ζήτησε πολιτικό άσυλο και σε κανέναν δεν προσφέρθηκε κάτι παρόμοιο», σημείωσε. 

Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κεραυνός “χτύπησε” χειριστή μηχανήματος στο κέντρο της πόλης! Πανικός στην οδό Μπουμπουλίνας-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή ο Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, φίλος του Νίκου Τεμπονέρα

Αναβλήθηκε η εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

Πάτρα: Νεαρός καταπλακώθηκε στο πόδι από αυτοκίνητο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το πρώτο δικαστήριο για τα δύο παιδιά που “χάθηκαν” στην Αρέθα – Σοκ στη αίθουσα από την προβολή του βίντεο του τροχαίου

Πυροβόλησαν μηχάνημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)