Η Κεραμέως επιμένει: Η Νομική της Πάτρας ήταν μόνο στα χαρτιά!

«Η κατάργηση του (πανεπιστημιακού) ασύλου βρίσκει μεγάλη απήχηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία. Είναι ένα πάρα πολύ ώριμο αίτημα της κοινωνίας» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τη Νομική της Πάτρας.

“Η Νομική της Πάτρας ήταν μόνο στα χαρτιά συνεπώς δεν μιλάμε για κατάργηση με την έννοια αυτή δεδομένου ότι ακόμη δεν είχε ιδρυθεί τίποτα, είχε ιδρυθεί μόνο στα χαρτιά».

Είναι σαφές – συνέχισε η υπουργός – ότι «έγινε μια αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Εμείς διαφωνήσαμε με αυτά. Όπως ξέρετε, όμως, πολλά από αυτά τα τμήματα έχουν μπει στα μηχανογραφικά, συνεπώς υποψήφιοι φοιτητές τα έχουν επιλέξει και μέλημα της Πολιτείας θα είναι αυτά να λειτουργήσουν εφόσον έχουν επιλεγεί από φοιτητές και βεβαίως θέτουμε τους Πρυτάνεις προ των ευθυνών τους να φροντίσουν ούτως ώστε αυτά τα τμήματα, τα οποία επέλεξαν να μπουν στα μηχανογραφικά, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς», τόνισε η κ. Κεραμέως.

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!