Η Κάτω Αχαΐα γιορτάζει σήμερα την Υψωση του Τιμίου Σταυρού

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η εορτή του Τιμίου Σταυρού στην ομώνυμη εκκλησία στην Κάτω Αχαΐα.

Προηγήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία παρέστη ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, και στη συνέχεια κλήρος, εκπρόσωποι των αρχών και δημότες μετέβησαν στον υπό ανέγερση ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που επλήγη από το σεισμό του 2008 και έκτοτε τελεί υπό ανέγερση.

Στην εορτή του Τιμίου Σταυρού παρέστη η δημοτική αρχή με επί κεφαλής το Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, εκπρόσωποι της δημοτικής αντιπολίτευσης, οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Πάνος Σακελλαρόπουλος και Χαράλαμπος Μπονάνος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος καθώς και πλήθος δημοτών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την παράδοση η μεγάλη αγροτική εμποροπανήγυρις στην Κάτω Αχαΐα συνέπιπτε με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, παράδοση που προσαρμοσμένη στα σύγχρονα ήθη συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες με την Κάτω Αχαΐα, να γιορτάζει σήμερα με όλους τους κανόνες της παραδοσιακής γιορτής.

 

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου