Η κακοκαιρία Adel “χτυπά” τη Δυτική Ελλάδα: Προβλήματα σε Αιτωλοακαρνανία και Κέρκυρα – Πλημμύρες και κλειστά σχολεία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σφυροκοπά τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία Adel με τους κατοίκους της Κέρκυρας και της Αιτωλοακαρνανίας να περνούν μια δύσκολη νύχτα με συνεχείς βροχές και ισχυρές καταιγίδες, που δημιούργησαν πολλά προβλήματα.

Τόσο στην Κέρκυρα όσο και στην Αιτωλοακαρνανία το βράδυ της Τετάρτης (26.11.2025) εστάλη μήνυμα προς τους κατοίκους από το 112 προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις, καθώς οι καταγίδες και οι βροχές έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με το διήμερο που ξεκινά σήμερα να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Στην κεντρική Κέρκυρα η νύχτα ήταν δύσκολη, καθώς πλήμμυρισαν ρέματα, ενώ έγιναν και κατολισθήσεις τοιχίων στις περιοχές των Αγίων Δέκα, των  Μπενιτσών και τη Δασιά.

Το μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στον Ποταμό, όπου όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι, στον κάμπο της Αλεπούς και στο Τρίκλινο, όπου υπερχείλισε ένα ρέμα. Η Πυροσβεστική δέχεται κλήσεις για άντλησης υδάτων, από υπόγεια, ισόγεια και επιχειρήσεις και κοπές δένδρων. Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία στην κεντρική Κέρκυρα.

Προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή Ζευγαράκι, του Δήμου Αγρινίου, καθώς υπερχείλησε ρέμα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση μηχανημάτων του Δήμου, ώστε να γίνουν εργασίες καθαρισμού και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το sinidisi.gr, σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στο Ρίβιο και στη Εθνική Οδό Αγρινίου–Αμφιλοχίας λόγω της υπερχείλισης του ρέματος Πεταλά, από τον έντονη και συνεχή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Προληπτικά κλειστά τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα και στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ