Η Γερμανία καλεί τους πολίτες της να φύγουν από το Ιράν και να μην ταξιδεύουν στη χώρα

29/08/2025 | 14:47

Η Γερμανία συνέστησε στους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν και να απέχουν από ταξίδια στη χώρα αυτή ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενες πράξεις αντιποίνων από την Τεχεράνη όσον αφορά τον ρόλο του Βερολίνου στην ενεργοποίηση μηχανισμού επαναφοράς των κυρώσεων του ΟΗΕ για το πυρηνικό του πρόγραμμα σε διάστημα 30 ημερών.

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία ενεργοποίησαν χθες, Πέμπτη (28.08.2025), διαδικασία για την εκ νέου επιβολή των κυρώσεων του ΟΗΕ στο Ιράν όσον αφορά το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, σε ένα βήμα που είναι πιθανόν να δημιουργήσει εντάσεις, δύο μήνες μετά τα ισραηλινά και αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

«Καθώς εκπρόσωποι της ιρανικής κυβέρνησης έχουν επανειλημμένως απειλήσει με συνέπειες σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γερμανικά συμφέροντα και πολίτες θα επηρεαστούν από αντίμετρα στο Ιράν», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που ανήρτησε χθες, Πέμπτη, στον ιστότοπό του.

«Την τρέχουσα περίοδο, η Γερμανική Πρεσβεία στην Τεχεράνη μπορεί να παρέχει επιτόπου μόνον περιορισμένη προξενική βοήθεια», προειδοποίησε.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ