Η φωτογραφία που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο

23/11/2022 | 08:50

 

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας είναι πλέον πεπεισμένοι πως το ταξίδι στον χρόνο είναι εφικτό. Αφορμή στάθηκε μια φωτογραφία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο στιγμιότυπο, το οποίο τραβήχθηκε το 1943 στο Ρέικιαβικ, αποτυπώνονται αρκετοί άντρες να περπατούν κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Ο κάτοχος όμως της φωτογραφίας εστίασε σε ένα συγκεκριμένο σημείο την προσοχή του. Ένας άντρας στο βάθος φαίνεται να κοιτάζει προς το μέρος της κάμερας. Φαίνεται να έχει στο πλάι του προσώπου του το χέρι του.

Αυτό ακριβώς το στιγμιότυπο είναι που πυροδότησε τις φήμες μεταξύ εκείνων που λατρεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και πιστεύουν στο ταξίδι στον χρόνο. Υποστηρίζουν ότι ο άγνωστος άντρας της φωτογραφίας κρατούσε κινητό και μιλούσε στο τηλέφωνο.

Η φωτογραφία που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο

Η viral φωτογραφία και το σχόλιο του Tim Cook

Για τους λάτρεις της ιστορίας, το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το Motorola DynaTAC 8000X, άρχισε να διατίθεται προς πώληση το 1973, ακριβώς 30 χρόνια μετά τη λήψη της φωτογραφίας που έχει γίνει viral.

O κάτοχος της φωτογραφίας, Kristján Hoffman, μοιράστηκε τη φωτογραφία σε μια ομάδα στο Facebook. Στο καρέ απεικονίζεται η πρωτεύουσα της Ισλανδίας να έχει καταληφθεί από τα συμμαχικά στρατεύματα.

«Κάτι που τραβά την προσοχή σε αυτή τη φωτογραφία είναι ο άντρας στο βάθος της φωτογραφίας που ακουμπά στο παράθυρο και μιλά στο τηλέφωνο», έγραψε χαρακτηριστικά. «Στέκεται μόνος, φορά ένα αρκετά διαφορετικό καπέλο και συμπεριφέρεται όπως εμείς σήμερα». Και αυτό το σχόλιο ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει τεράστια συζήτηση στο διαδίκτυο.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που φωτογραφίες από το παρελθόν χρησιμοποιούνται ως απόδειξη για το ταξίδι στον χρόνο. Ακόμα και ο Tim Cook της Apple έχει αστειευτεί ότι εντόπισε ένα από τα gadget της εταιρείας σε ένα αριστούργημα 350 ετών.

https://www.in.gr/

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”