Ι. Φωτήλας: Το Ποτάμι απαιτεί διαφάνεια και πραγματική αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχει  βελτιώσει το προηγούμενο καθεστώς της δημόσιας διοίκησης, αλλά συνεχίζει και χειροτερεύει την υπάρχουσα κατάσταση». Με αυτή την επισήμανση ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Ιάσονας Φωτήλας, ειδικός αγορητής του Ποταμιού στο νομοσχέδιο για το εθνικό μητρώο επιτελικών στελεχών δημόσιας διοίκησης, βαθμολόγιο, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι μπορεί άμεσα να προχωρήσει η δημιουργία του Μητρώου με τη χρήση για παράδειγμα της βάσης δεδομένων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής. Μάλιστα έκανε πρόταση δημιουργίας ψηφιακού οργανογράμματος – ενός ψηφιακού χάρτη της δημόσιας διοίκησης – κάτι το οποίο θα έλυνε και το πρόβλημα των περιγραμμάτων θέσεων. Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης του συντελεστή βαρύτητας της συνέντευξης και της θέσπισης μέτρων απέναντι στους υπαλλήλους που επί δύο έτη αξιολογούνται ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς. Και ότι η σύσταση του Συνηγόρου του Δημοσίου Υπαλλήλου – τροπολογία του Ποταμιού- θα τους προστατεύει από οιεσδήποτε αυθαιρεσίες. Επίσης, επεσήμανε την αξιοπερίεργη απαγόρευση επιλογής σε θέση προϊσταμένου οποιουδήποτε επιπέδου υπαλλήλου που αποχωρεί αυτοδικαίως από την υπηρεσία εντός ενός έτους μόνο για τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης. Δήλωσε τη σύμφωνη γνώμη του στις ενστάσεις της ΠΟΜΗΤΕΔΥ ώστε να μην αποκλείονται υπάλληλοι ΠΕ ή ΤΕ από την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων σε κλάδους συναφούς γνωστικού αντικειμένου, αλλά και της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για την ανάγκη επιλογής Υπαρχιφύλακα στα καταστήματα κράτησης από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και όχι με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού. Καταλήγοντας τόνισε ότι το τελευταίο κεφάλαιο αποτελεί αυτοτελώς λόγο καταψήφισης του νομοσχεδίου και ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού περνά σημαντικές διατάξεις χωρίς προηγούμενη διαβούλευση.

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια επιχειρήσεις και νεκροταφείο – Εκκενώνονται Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα, έκλεισε τμήμα της Πατρών-Πύργου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην Πάτρα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Συχαινών – Προληπτική εκκένωση Μπάλα και Βούντενης, έκλεισε η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Δραματική νύχτα στη Δυτ. Αχαΐα: Επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων – Έφτασε στα Τσουκαλέικα και καίει σπίτια και αυτοκίνητα η φωτιά – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά