Η FIBA ζητάει από την ΕΟΚ αποβολή της ΑΕΚ

30/06/2016 | 17:54

Την αποβολή της ΑΕΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις ζητά από την ΕΟΚ η FIBA, εξαιτίας της επιλογής της Ένωσης να δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup της επόμενης περιόδου και όχι στο Champions League της FIBA.

Με έγγραφό της προς την ΕΟΚ, το οποίο η τελευταία έδωσε στη δημοσιότητα, η διεθνής συνομοσπονδία θέτει προθεσμία ως την προσεχή Δευτέρα (4/7) στην ελληνική ομοσπονδία, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Η ΕΟΚ επισημαίνει ότι έχε ήδη κοινοποιήσει το έγγραφο στην ΚΑΕ ΑΕΚ, καθώς και στην Πολιτεία.

Η επιστολή της FIBA, η οποία υπογράφεται από τον εκτελεστικό διευθυντή Ευρώπης, Καμίλ Νόβακ, αναφέρει:

«Η αναφορά γίνεται σε σχέση με τις επιστολές της FIBA Ευρώπης στην ομοσπονδία σας από τις 17 και 30 Μαρτίου 2016. Παρά τις ενάντιες στον ανταγωνισμό πρακτικές της ECA και τις δικές σας επιστολές από τις 20, 21, 27 Απριλίου και 10 Μαΐου 2016, η ECA ανακοίνωσε ότι το εξής σωματείο από τη χώρα σας, θα συμμετάσχει στο Eurocup 2016-17: ΑΕΚ.

Με γνώση του παραπάνω, η ομοσπονδία σας καλείται να πληροφορήσει τη FIBA Ευρώπης, σύμφωνα και με τις επιστολές σας από τις 20, 21, 27 Απριλίου και 10 Μαΐου 2016, μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου για τα επείγοντα βήματα που έχετε μέχρι τώρα κάνει και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν».

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ