Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25-5,50%

01/11/2023 | 23:32

Η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα (1/11/2023), για δεύτερη συνεχόμενη φορά, διατηρώντας τα στο τρέχον επίπεδο, μεταξύ 5,25-5,50%, όπως ανακοίνωσε απόψε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της.

Στην ανακοίνωση αυτήν η Fed υπογραμμίζει εξάλλου την ευρωστία της αγοράς εργασίας και της οικονομικής δραστηριότητας, παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων που είχαν ως στόχο να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό, ο οποίος ωστόσο «παραμένει υψηλός».

Η ομοσπονδιακή τράπεζα σημειώνει ότι θέλει τώρα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της οικονομίας και των δεικτών και ιδίως τις «σωρευτικές συνέπειες» από τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων