Η ΕΕ υπέρ της Ελλάδας και υπέρ του διεθνούς δικαίου στα ζητήματα με την Τουρκία

26/04/2018 | 13:36

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σαφέστατα πάρει τη θέση της χώρας μας – ουσιαστικά τη θέση υπέρ του διεθνούς δικαίου – στις διαφορές μας με τη γειτονική χώρα”, δήλωσε ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, με αφορμή και την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

   Σχετικά με τις συζητήσεις για τα θέματα της οικονομίας ο κ. Κατρούγκαλος παρατήρησε πως “εθνικό θέμα είναι και η οικονομία και η έξοδος από τα μνημόνια, την οποία ουσιαστικά οριοθετεί και προαναγγέλλει στην τελική της έκβαση η σημερινή επίσκεψη Γιούνκερ”.

   Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο αν. υπουργός, εκτίμησε ότι στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου “η Τουρκία έχει εμπλακεί σε ένα παιχνίδι κλιμάκωσης της έντασης”, σημειώνοντας πως ενδεχομένως “θα υπάρξει αποκλιμάκωση μετά τις εκλογές”. “Δεν σημαίνει αυτό ότι θα περιμένουμε τις εκλογές. Εμείς συνεχίζουμε τις διπλωματικές μας προσπάθειες συντονισμένα και από πολλές πλευρές, έτσι ώστε να έχουμε την απελευθέρωση των στρατιωτικών μας όσο δυνατόν συντομότερα”, διευκρίνισε, προσθέτοντας πως στην υπόθεση αυτή “όσο καθυστερεί η απαγγελία του κατηγορητηρίου, τόσο προφανέστερο γίνεται ότι ξεπερνάμε τους κανόνες για τη δίκαιη δίκη που θέτει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και οι κανόνες του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού”. “Αυτό που περιμένουμε εμείς από την τουρκική Δικαιοσύνη είναι το αυτονόητο, να υπάρξει άμεσα κατηγορητήριο, που να ανταποκρίνεται στα πραγματικά περιστατικά και να ολοκληρωθεί η δίκη το συντομότερο δυνατό”, τόνισε.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Greek Basketball League: Έμεινε κατηγορία το Μαρούσι, υποβιβάστηκε το Λαύριο

Αχαΐα: Άρπαξαν τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Ανδρέας Φίλιας: Στα Σπάτα με τον Γιώργο Αυτιά

Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία – Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου

Άγριο επεισόδιο στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 37χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένων υπό την επήρεια ουσιών

Αρης Μουγκοπέτρος: Έχει βάλει στόχο να παίξει ξανά κλαρίνο μέχρι τον Οκτώβριο

Στις φλόγες τυλίχθηκε όχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με μοτό – Άγιο είχε ο οδηγός του δικύκλου (ΦΩΤΟ)