Σε μασκότ της παραλίας του Ρίου της Πάτρας έχει μετατραπεί η αξιαγάπητη χήνα που από τις αρχές του καλοκαιριού «σουλατσάρει» στην περιοχή. Μάλιστα η χήνα είναι όπως λένε οι συμπολίτες η γλυκιά τους παρεούλα στα ψαρευτικά τους βράδια και όχι μόνο.
Συχνάζει στην περιοχή του “Δημοριρί” και στο “Χωριό”, πλένεται στο διπλανό ποταμάκι, την ταΐζουν οι θαμώνες και όπως μας λένε, τρώει μόνο ψωμί. Φυσικά αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου συχνά-πυκνά, όσοι την συναντούν, ανεβάζουν φωτογραφίες της και κάνουν τα σχετικά σχόλια.
Για παράδειγμα ο Βασίλης Κυριακόπουλος έγραψε: «Καλό σας βράδυ… η μασκότ του Ρίου και η γλυκιά μας παρεούλα στα ψαρευτικά μας βράδια», συνοδεύοντας το σχόλιο με τις σχετικές φωτογραφίες που βλέπετε. Άλλη συμπολίτισσα έσπευσε να απαντήσει: «Αγαπημένη η μασκότ του Ρίου…».