Η Αθήνα παρέδωσε την Ιερή Φλόγα στο Ρίο

27/04/2016 | 20:48

Το ταξίδι της προς το Ρίο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την Αφή που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και την ολοκλήρωση της λαμπαδηδρομίας διάρκειας επτά ημερών επί ελληνικού εδάφους. Σε μια σεμνή, αλλά και επιβλητική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Ιερή Φλόγα παραδόθηκε από την ΕΟΕ στην οργανωτική Επιτροπή «Ρίο 2016» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι και για πρώτη φορά στη Βραζιλία και στη Νότια Αμερική.

Έτσι ολοκληρώθηκε και επίσημα το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους που διήρκησε επτά ημέρες και η λαμπαδηδρομία συνεχίζεται στη Βραζιλία μέχρι και τις 5 Αυγούστου, που θα εισέλθει στο στάδιο του Μαρακανά και θα γίνει η επίσημη έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Την διοργανώτρια πόλη εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κάρλος Νούζμαν, που παρέλαβε το Φως του Ολυμπισμού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο. Προηγήθηκε στο Καλλιμάρμαρο τελετουργικό με την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Πηγή: newsbeast.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε