Η αστυνομία σκότωσε δήμαρχο για «εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών» στις Φιλιππίνες

30/07/2017 | 14:28

Ένας δήμαρχος, για τον οποίο ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε είχε εκφράσει υπόνοιες ότι εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών, σκοτώθηκε σήμερα σε επιχείρηση των ασφαλείας, μαζί με άλλα 11 πρόσωπα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόσφατα, ο Ντουτέρτε κατονόμασε εκπροσώπους τοπικών αρχών, αστυνομικούς και δικαστές, στο πλαίσιο αυτού του «πολέμου κατά των ναρκωτικών» που έχει κηρύξει στις Φιλιππίνες από την άνοιξη του 2016. Μεταξύ των ονομάτων που ανέφερε ο πρόεδρος ήταν και εκείνο του Ρεϊνάλντο Παροτζινόγκ, δημάρχου της πόλης Οζαμίζ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Παροτζινόγκ σκοτώθηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, τον Λεμουέλ Γκόντα, οι φρουροί ασφαλείας του δημάρχου άνοιξαν πυρ και οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά.

Η αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Τζαϊσέν Ντε Γκουσμάν, ανακοίνωσε ότι κατασχέθηκαν χειροβομβίδες, πυρομαχικά και ναρκωτικές ουσίες. Η αστυνομία είχε ξεκινήσει πρόσφατα να παρακολουθεί τον Παροτζινόγκ, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ντουτέρτε, εξήγησε.

Πέρσι σκοτώθηκαν άλλοι δύο δήμαρχοι, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στη «λίστα» του προέδρου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της