«Η Ασάλευτη Ζωή και η Κίνηση των Ιδεών»: Διαλέξεις στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» 

19/01/2026 | 15:18

Συνεχίζεται η σειρά διαλέξεων στο πλαίσιο του ερευνητικού κύκλου «Η Ασάλευτη Ζωή και η Κίνηση των Ιδεών» που εγκαινίασαν η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» και το Εργαστήριο Αρχειακών Τεκμηρίων & Τύπου του Τμ. Φιλολογίας (ΕΑΤΤ), με άξονα την παλαμική ποίηση.

Τετάρτη, 21/1/2026, ώρα 7.30 μ.μ. 

θα μιλήσουν τα μέλη του Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών:

Άννα-Μαρίνα Κατσιγιάννη, Αν. Καθηγήτρια Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας: «Ο Κωστής Παλαμάς ως πολιτισμικός διαμεσολαβητής».

Γιάννης Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας: 

«“Ένας νέος παγκόσμιος ποιητής”. Η πρώτη μετάφραση της Ασάλευτης Ζωής στο Harvard (1919)».

Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», Κορίνθου 241, Πάτρα

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, συνεχίζεται η έκθεση «Οι Δίαυλοι», αφιερωμένη στον ρόλο των εντύπων, των ταχυδρομείων και των θαλάσσιων συνδέσεων, με την Πάτρα σε κομβική θέση επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Δύση. Τα τεκμήρια προέρχονται από φορείς, φιλοτελικές εταιρίες και συλλέκτες. 

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)