Η απομυθοποίηση του  «καλού ανθρώπου»

15/06/2025 | 08:54

του Κώστα Σβόλη , επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Η άλλοτε ισχυρή και παντοδύναμη διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Πατρέων αισθάνθηκε τον εκλογικό κίνδυνο, για πρώτη φορά, τον Οκτώβριο του 2023 από την παράταξή μας «Πάτρα Ενωμένη». 

Στο  εκλογικό οπλοστάσιο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, εκτός των προγραμμάτων της, συμπεριλήφθηκαν και άλλου είδους όπλα,  πρωτόγνωρα για το ήθος και τον πολιτισμό μας, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Ήταν η πρώτη φορά που τα υποτιθέμενα καλά παιδιά ανέδειξαν τον καλά  κρυμμένο χαρακτήρα τους. Χαρακτηρισμοί,  όπως «άθλιοι», «προσκυνημένοι», «πονηρούληδες» από το στόμα του «καλού ανθρώπου», του Δημάρχου Πατρέων, υποβίβασαν το επίπεδο της πολιτικής στην πόλη μας  και υπονόμευσαν το απαιτητό. Την ενεργό ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά,  την αξία και σπουδαιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού.

Είναι ηλίου φαεινότερο  ότι  η παρουσία της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πατρέων ενοχλεί τους διοικούντες. Ίσως για πρώτη φορά ασκείται τόσο έντονη κριτική. Η λογική αντίδραση μιας διοίκησης  θα ήταν η θετική ανατροφοδότηση σκέψεων και ενεργειών προς την πλευρά της δημιουργικής πολιτικής.

Όμως, αυτό που παρατηρούμε είναι ότι η αήθης συμπεριφορά  του 2023, να σπιλώνεται η αντιπολίτευση, συνεχίζεται. Τη σκυτάλη από τον πρώτο πολίτη πήραν νυν και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που θεωρούν ότι θα αναστρέψουν την πορεία μας με το να χρησιμοποιούν ύβρεις,  αγοραίες εκφράσεις, ψεύδη, παραπλανητικά και συκοφαντικά σχόλια.

Το λυπηρό  είναι ότι ο Δήμαρχος  Πατρέων δεν καταδικάζει τέτοιες πρακτικές. Η εικόνα του «καλού ανθρώπου» επισκιάζεται από  ανήθικες και φασιστικές συμπεριφορές. 

Δικαιώνονται πλήρως όσοι ενστερνίζονται  την πολιτική φιλοσοφία περί «Χομπσιανού ανθρώπου». Ασυγκράτητο εγώ, ανταγωνισμός, προσωπικό συμφέρον και επίθεση με στόχο την αυτοσυντήρηση. Κανένα ίχνος σεβασμού, καμία ηθική αυτοσυγκράτηση.

Η ένδεια επιχειρημάτων, ο αμοραλισμός, η ηθική εξαχρείωση, η απουσία κοινωνικής και πολιτικής παιδείας και η τοξικότητα είναι όπλα ανθρώπων που διακατέχονται από ολοκληρωτικές αντιλήψεις. 

Εμείς πιστεύουμε στη δημοκρατία και ως όπλα έχουμε   επιχειρήματα,  προτάσεις,  παρουσία,  ευγένεια, εντιμότητα   και  ήθος.

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Φονικός ξυλοδαρμός στην Πάτρα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια, έκλεισαν το δρόμο οι συγγενείς του 31χρονου – Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του “Αβαντάζ” (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)