Η ανέξοδη σπιτική περιποίηση που θα μας κάνει να νιώσουμε σαν να βγήκαμε από πολυτελές spa

Επιστρέφουμε σπίτι εξαντλημένες και στρεσαρισμένες μετά από μια (ακόμα) δύσκολη μέρα στη δουλειά. Υπάρχει ένας τρόπος να καθαρίσουμε σε βάθος το μυαλό και το σώμα μας από ό,τι μας βαραίνει, να νιώσουμε σαν να βγήκαμε από μια πολυτελή περιποίηση spa, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ. Είναι το «everything shower», όπως αποκαλείται το νέο trend στο TikTok, σύμφωνα με άρθρο της Guardian. Μπορεί μάλιστα να το ακολουθούμε ήδη αλλά να μην ξέρουμε ότι είναι τάση.

Τι είναι ακριβώς; Ένα ντους εμπλουτισμένο με σπιτικές θεραπείες ευεξίας και ομορφιάς. Το οποίο διαρκεί περισσότερο από το καθημερινό και μπορεί, για παράδειγμα, να συνδυάζεται με αποτρίχωσηαπολέπισημάσκες προσώπου και μαλλιών. «Μπορείς να επιλέξεις πότε θα το κάνεις και πώς, αλλά αν είναι εβδομαδιαίο καλό είναι να το προγραμματίσεις. Εγώ το κάνω κάθε Δευτέρα βράδυ» γράφει η Anita Bhagwandas:

«Κάνω βαθιά απολέπιση στο πρόσωπο και μετά εφαρμόζω μια μάσκα προσώπου και μία μαλλιών για 10-20 λεπτά. Ανάβω ένα αρωματικό κερί (η μουσική προαιρετική), μπαίνω στο ντους και πλένω ολόκληρο το σώμα μου, κάνοντας απολέπιση και στο σώμα. Κάνω αποτρίχωση, σκουπίζομαι και απλώνω body oil. Κάποιες στο TikTok το συνδυάζουν και με άλλες ρουτίνες, όπως βαφή μαλλιών. Και μετά είναι ώρα να χαλαρώσω στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση, και αν έχω διάθεση να κάνω μανικιούρ».

Ακούγεται μια περιποίηση ιδανική για τις Κυριακές, ωστόσο αν ακολουθήσουμε το παράδειγμά της και το προγραμματίσουμε για το βράδυ της Δευτέρας, έχουμε ένα ακόμα όφελος: Η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας γίνεται λίγο καλύτερη και παίρνουμε αυτοπεποίθηση και ενέργεια για να βγουν οι υπόλοιπες εργάσιμες μέρες. Ειδικά αν έχουμε καύσωνα και αισθανόμαστε ότι απέχουμε μια αιωνιότητα από τις δικές μας καλοκαιρινές διακοπές.

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη