Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του δράστη της ανθρωποκτονίας στον Πύργο

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στη θέση Κολιρέικες παράγκες του Πύργου Ηλείας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ο 48χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας που συνέβη χθες (13-2-2016), το μεσημέρι, στον Πύργο Ηλείας σε βάρος 48χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 48χρονος παθόντας κινούμενος πεζός, αφού μόλις είχε βγει από το παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του, δέχτηκε απρόκλητα, από το συνομήλικο του δράστη, πέντε χτυπήματα με μαχαίρι στην πλάτη.

Ο παθόντας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή.

Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσα ευρείες συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπιστεί πεζός, σήμερα το πρωί, σε αγροτικό δρόμο, στη θέση Κολιρέικες παράγκες του Πύργου και να συλληφθεί.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 48χρονου, αμέσως μετά την ανθρωποκτονία, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•       Μια κυνηγετική καραμπίνα,
•       Δεκατέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια,
•       Δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
•       Μια δερμάτινη θήκη μαχαιριού τριάντα εκατοστών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, είχε εντοπιστεί νωρίτερα σήμερα το πρωί, εγκαταλελειμμένο στη περιοχή της Βαρβάσαινας Ηλείας, το όχημα με το οποίο διέφυγε ο δράστης, ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί είχαν βρει και το μαχαίρι το όποιο χρησιμοποίησε κατά την ανθρωποκτονία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Πάλι οι αγρότες…
17/12/2025 | 09:41

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Κόντρα Πιερρακάκη – Φάμελλου στη Βουλή: «Έχετε μονοπώλιο στην τοξικότητα» – «Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δημοσιονομικό κόφτη