Η 5η ημέρα πορείας του αγώνα ενάντια στην ανεργία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το λαϊκό ποτάμι της πορείας αγώνα ενάντια στην ανεργία, ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Κόρινθο και κατευθύνεται στους Αγίους Θεοδώρους, με προορισμό να φθάσει την Κυριακή 10 Απρίλη στην Αθήνα, με κατάληξη στο Σύνταγμα για το μεγάλο συλλαλητήριο.

Οι διαδηλωτές έτυχαν θερμής υποδοχής από κατοίκους και εργαζόμενους, όταν περνούσαν από το κέντρο της πόλης της Κορίνθου. Ανάλογη υποδοχή τους επιφύλαξαν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μεγάλου σχολικού συγκροτήματος.

Όταν η πορεία έφθασε στη Βιομηχανική Περιοχή της Κορίνθου, εργαζόμενοι από το εργοστάσιο  Landis Gyr  τους υποδέχθηκαν με πανό και χειροκροτήματα.

24788bf3-93a5-4d50-959d-730c017c66e9.png

Στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σύντομη εκδήλωση, καθώς την πορεία υποδέχθηκαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Περαχώρας – Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Εκεί , λίγο αργότερα, διαβάστηκαν στους διαδηλωτές και ψηφίσματα συμπαράστασης που εστάλησαν από την ελληνική κοινότητα της Στοκχόλμης Σουηδίας και από Συνδικάτο Εργαζομένων  της Ινδίας.

Με πανό και παρατεταμένα χειροκροτήματα , υποδέχθηκαν στα Ίσθμια  τους διαδηλωτές, εργαζόμενοι του εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου ΄΄Μουρίκης΄΄. Εκπρόσωπος του Σωματείου έκανε σύντομο χαιρετισμό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη όλων των εργατών του εργοστασίου.

52d7533a-bef8-49bc-96ef-bffe94bd8792.png

Αμέσως μετά, την πορεία υποδέχθηκε και ο Αγροτοκτηνοτροφικός  Σύλλογος Αργολίδας, όπου πρόσφερε πορτοκάλια στους οδοιπόρους. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου τους, Νίκος Αγγέλου, δήλωσε «είμαστε μαζί σας, ο αγώνας σας είναι συγκινητικός». Την ίδια στιγμή οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα «εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων  Αλέξανδρος Πνευματικός, καθώς και τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων και Περάματος – Λουτρακίου πορεύτηκαν μαζί με την πορεία αγώνα, από την Κόρινθο έως τον Ισθμό.

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν στην κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια της Μότορ Όιλ.  Ο Πρόεδρος του Σωματείου αποκάλεσε «μαχητές της ζωής» τους οδοιπόρους και διαβεβαίωσε πως την Κυριακή όλοι οι εργαζόμενοι των διυλιστηρίων θα παραστούν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της Μότορ Όιλ και τόνισε πως «αυτή η αμέριστη συμπαράσταση και μαζική στήριξη στον αγώνα μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και δύναμη».

Χθες το βράδυ, το λαϊκό ποτάμι αγώνα ενάντια στην ανεργία, διανυκτέρευσε στην Κόρινθο. Μπαίνοντας η μεγάλη πορεία στην πόλη, ξεσήκωσε τον κόσμο, οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και αντικρίζοντας τους οδοιπόρους αγωνιστές, ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα. Η υποδοχή έγινε από τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, πλήθους εργατικών σωματείων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.
Στην πλατεία Φλοίσβου, όπου κατέληξε η πορεία, εκατοντάδες κάτοικοι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, χειροκροτήματα και τραγούδια τους διαδηλωτές. Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Δημάρχων της Κορίνθου και της Πάτρας, εκπροσώπων συνδικάτων και φορέων και αμέσως μετά στήθηκε λαϊκό γλέντι.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Πάτρα – Πύργος: Το κόστος των διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξης Μυλωνόπουλος – Ήταν μόλις 48 ετών

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Στις 2 μ.μ στην κυκλοφορία ο ολοκληρωμένος οδικός άξονας της Πατρών-Πύργου – Τελετή παράδοσης παρουσία Χρ. Δήμα (ΦΩΤΟ)