H Τουρκία θέλει να αγοράσει δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400

23/08/2020 | 13:45

Ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο η Τουρκία να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο για την προμήθεια και μιας δεύτερης παρτίδας των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 μέσα στο 2021, άφησε την Κυριακή ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rostec, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Η Τουρκία αγόρασε πέρυσι από τη Ρωσία έναν αριθμό αυτών των πυραυλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να αναστείλει τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα του αμερικανικού «αόρατου» μαχητικού αεριωθουμένου F-35.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως η Τουρκία διακινδυνεύει να της επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις, αν αναπτύξει τους ρωσικής κατασκευής S-400.

Παρόλα αυτά ο Τούρκος Πρόeδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε υποστηρίξει ότι «λληλα με την ανάπτυξη των S-400. «Το θέμα των S-400 έληξε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπαναχωρήσουμε σ’ αυτή τη συμφωνία».

Μένει να φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα αν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ρωσικού ομίλου ευσταθούν, κάτι το οποίο διεθνείς αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι θα κλονίσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές χώρες στη Βορειοατλαντική 

Αυτοκίνητο με δυο άτομα βρέθηκε στην θάλασσα στο Μεσολόγγι-Άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Φ. Ζαΐμης: Η ΠΔΕ είναι πλέον μια ευρωπαϊκή περιφέρεια με φυσικό αέριο

Νέα πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμού και κατασκευής θερμοκηπίων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις – Συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του 37χρονου για ασέλγεια 8χρονου κοριτσιού – Πρόκειται για το παιδί πρώην συντρόφου του

Το Αστυνομικό Δελτίο της Δυτ. Ελλάδας

Αχαΐα: Έστειλε μήνυμα στον πατέρα της ότι αυτοκτονεί – Την πρόλαβε μαζί με αστυνομικούς

Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 37χρονου για το βιασμό της 16χρονης – Δείτε τι γράφει τατουάζ στο λαιμό του! (ΦΩΤΟ)

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΟΥ