H «άλλη» χωριάτικη

22/09/2018 | 22:30

Το λεμόνι και ο κόλιανδρος δίνουν τόνους εσπεριδοειδών στην αλμυρή φέτα.

Η Anna Jones που δημιούργησε τη σαλάτα την ονομάζει «traffic light» (φανάρι κυκλοφορίας) γιατί χρησιμοποιεί τοματίνια κόκκινα, πράσινα και κίτρινα. Και ενώ ο βασιλικός είναι ο προφανής σύντροφος της τομάτας, η μέντα προέρχεται από την ίδια οικογένεια και δροσίζει τον ουρανίσκο.

Για 4 άτομα:

200 γρ. φέτα
800 γρ. τοματίνια όλων των χρωμάτων
1 ακέρωτο λεμόνι
1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι σε γουδί
ελαιόλαδο
ψιλοκομμένα φυλλαράκια από 1 κλωνάρι μέντα (ή δυόσμο)
θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
Βάλτε τη φέτα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Πασπαλίστε από πάνω το ξύσμα από το μισό λεμόνι, τους σπόρους κόλιανδρου, μαύρο πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βάλτε τη φέτα στον φούρνο για 25’, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Εντωμεταξύ, κόψτε τις τομάτες στη μέση και βάλτε τις σε μπολ. Αλατοπιπερώστε καλά, ανακατέψτε με το ξύσμα του άλλου μισού λεμονιού και μερικές κουταλιές ελαιόλαδο.
Περιχύστε στις τομάτες το χυμό μισού λεμονιού, και δοκιμάστε αν χρειάζεται περισσότερο. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και αφήστε να σταθεί για λίγα λεπτά.
Όταν η φέτα είναι έτοιμη, κόψτε την με το κουτάλι σε κομμάτια και απλώστε την πάνω στις τομάτες. Πασπαλίστε με τα φυλλαράκια μέντας.
Σερβίρετε με ζεστές πιτούλες ή φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο και πρασινάδα.

iefimerida.gr 

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)