Γουίμπλεντον: Η 15χρονη Γκάουφ απέκλεισε την Γουίλιαμς και έγραψε ιστορία

02/07/2019 | 06:30

Μία από τις μεγαλύτερες «βόμβες» στα χρονικά του Wimbledon «έσκασε» στην «αυλαία» του φημισμένου grand slam. Η 15χρονη, Κόρι Γκάουφ, απέκλεισε την Βένους Γουίλιαμς στον πρώτο γύρο με 2-0 σετ (6-4, 6-4), δικαιολογώντας απόλυτα την παρουσία της στο τουρνουά, όντας η νεαρότερη αθλήτρια στα χρονικά του επαγγελματικού τένις που λαμβάνει μέρος σε κυρίως ταμπλό μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Η Αμερικανίδα (νο 313 στην παγκόσμια κατάταξη) όχι μόνο «κοίταξε στα μάτια» την κάτοχο 5 τίτλων του απλού γυναικών (δύο εξ αυτών πριν γεννηθεί η Γκουάφ!), αλλά κατάφερε παίζοντας καταπληκτικό τένις να περάσει στην φάση των «64».

Αφού κράτησε το σερβίς της στο πρώτο σετ, κατάφερε στο 5ο game να κάνει το break που της ήταν αρκετό για να προηγηθεί με 1-0 στα σετ. Η μάχη συνεχίστηκε και στο δεύτερο, με την Γκάουφ να «σπάει» το σερβίς της Γουίλιαμς στο 5ο game, προηγήθηκε με 3-2 και μετά 4-2. Η σπουδαία αντίπαλός της ισοφάρισε γρήγορα σε 4-4, ωστόσο, η 15χρονη έκανε και πάλι το θαύμα της. Αφού έκανε break στην συμπατριώτισσά της, στη συνέχεια κράτησε το δικό της σερβίς για να φτάσει στην τεράστια νίκη.

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο-Ένας τραυματίας- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρώην Λυκειάρχη

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Άνδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»

Ο Γενικός Διευθυντής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης αναλαμβάνει την επαναξιολόγηση του υλικού που κατασχέθηκε στην Πάτρα