Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και ροδάκινα

08/07/2023 | 22:03

 

15′ προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15′

Υλικά

Μερίδες: 8

 1 πακέτο σοκολατένια πτι μπερ
 1 κούπα φρέσκο γάλα
 500 γρ. ροδάκινα φρέσκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
 180 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
 200 γρ. (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι
 1 βανιλίνη
 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
 φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε το γλυκό ψυγείου με την πτι μπερ, σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί μεσαίου μεγέθους ή σε ένα πυρέξ στρώνουμε στον πάτο μία σειρά πτι μπερ τα οποία έχουμε βουτήξει στο γάλα. Αν χρειαστεί, σπάμε κάποια μπισκότα για να καλύψουμε εντελώς τον πυθμένα και να μη μείνουν κενά.
Απλώνουμε από πάνω τα κυβάκια ροδάκινου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφού την αποσύρουμε, την ανακατεύουμε ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Χτυπάμε, σε ξεχωριστό μπολ, με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή σαν γιαούρτι και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα ροδάκινα.
Βάζουμε άλλη μία στρώση πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου με πτι μπερ με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Μυστικά

Γίνεται με ό,τι φρούτα θέλουμε. Ιδανικά, με ροδάκινα, κεράσια ή ανανά, φρέσκα ή κομπόστα. Μπορεί επίσης να γίνει με φρέσκες φράουλες.
Όταν λιώνουμε σοκολάτα στα μικροκύματα, ρυθμίζουμε τον φούρνο στα 600 W ή χαμηλότερα και βάζουμε τη σοκολάτα για διάστημα 30 δευτερολέπτων. Έπειτα ανοίγουμε, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί για να λιώσουν όλα τα κομμάτια της σοκολάτας, αλλά δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ενδιαμέσως. Αυτό το κάνουμε για να μη μας καεί.

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και ροδάκινα

https://www.gastronomos.gr/

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!