Γλυκιά μαρμελάδα σύκο

19/08/2023 | 12:56

Υλικά

1.250 γρ. σύκα
550 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Διαλέγετε ώριμα σύκα και τα ξεφλουδίζετε.
2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κανέλα και τα σύκα, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να σιγοβράζουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (προσέχετε, γιατί το σύκο πιτσιλάει και μπορεί να σας κάψει).
3. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφαιρείτε την κανέλα, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και τη βάζετε πάλι στη φωτιά.
4. Αφού η μαρμελάδα πάρει μερικές βράσεις ακόμα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Μετά τη βάζετε στα βάζα.

 

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!