Γήπεδο Σαραβαλίου: Και νέες συλλήψεις μετά τα θλιβερά επεισόδια -Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και ποδοσφαιριστές-Εκτός κινδύνου ο φίλαθλος που υπέστη έμφραγμα-ΝΕΟΤΕΡΑ-ΒΙΝΤΕΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Σε τρεις ακόμη συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Σαραβαλίου.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων ανεβαίνει στους πέντε ενώ όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.news έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα που συμμετείχαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν και άτομα γνώριμα στους αστυνομικούς τα οποία φέρεται να είναι γνωστά σε παίχτη της γηπεδούχου ομάδας ο οποίος έχει και αυτός συλληφθεί.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία μετά τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Σαραβαλίου, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα 4 άτομα που μετείχαν στις άγριες συμπλοκές.

Οπως έγραψε νωρίτερα το tempo24:

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο ντέρμπι του δευτέρου ομίλου της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας μεταξύ της Πάτρα 2005 και της ΑΕ Αιγίου, στο γήπεδο Σαραβαλίου, στην Πάτρα.

Η ένταση ξεκίνησε στο 60ό λεπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να επεκταθεί στη συνέχεια και στις εξέδρες. Η κατάσταση ξέφυγε τόσο που χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να αποκατασταθεί η τάξη. Πληροφορίες αναφέρουν πώς υπήρξε επεισόδιο μεταξύ δύο παικτών αντιπάλων ομάδων και ο ένας κάλεσε τα αδέλφια του για βοήθεια. Τα οποία έφθασαν εκεί και έγινε… της κακομοίρας! Η Αστυνομία έκανε προσαγωγές ενώ 3 είναι συνολικά οι τραυματίες.

Οι διαιτητές αποφάσισαν οριστική διακοπή του αγώνα, καθώς οι συμπλοκές στην εξέδρα προκάλεσαν τον τραυματισμό τριών ατόμων. Στο πιο σοβαρό περιστατικό, ένας οπαδός της ΑΕ Αιγίου υπέστη έμφραγμα προσπαθώντας να προστατεύσει το ανήλικο παιδί του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος φίλαθλος βρισκόταν στην πλευρά του κυλικείου μαζί με το παιδί του. Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, πήρε το παιδί αγκαλιά για να το απομακρύνει με ασφάλεια. Ωστόσο, η ένταση και η αγωνία της στιγμής προκάλεσαν ξαφνική δυσφορία, που κατέληξε σε έμφραγμα, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου οι γιατροί προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και σχεδιάζουν στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή, αλλά παραμένει υπό παρακολούθηση, ενώ η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην ΑΕ Αιγίου και στην ποδοσφαιρική κοινότητα της Αχαΐας».

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαραβαλίου, Σπύρος Κασπίρης, με ανάρτησή του εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τα γεγονότα, επισημαίνοντας ότι αυτά «δεν τιμούν κανέναν» και αντιβαίνουν στο πνεύμα του αθλητισμού

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Κασπίρη:

«Θλιβερά περιστατικά στο Δημοτικό Γήπεδο Σαραβαλίου. Όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδό μας δεν τιμούν κανέναν. Οι εγκαταστάσεις του Δήμου Πατρέων, όπως το Δημοτικό Γήπεδο Σαραβαλίου, παραχωρούνται δωρεάν σε ομάδες και αθλητές για να αθλούνται, να χαίρονται το παιχνίδι και να προάγουν τον αθλητισμό, όχι για να μετατρέπονται σε πεδία επεισοδίων.

Η συντήρηση του γηπέδου απαιτεί συνεχείς προσπάθειες, συνεργασία και προσωπική εργασία εθελοντών που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Είναι λυπηρό να βλέπουμε φιλοξενούμενες ομάδες και οπαδούς να μην σέβονται έναν χώρο που χρηματοδοτείται και συντηρείται από τους Πατρινούς πολίτες.
Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει. Ως υπεύθυνος του γηπέδου και Πρόεδρος της Κοινότητας Σαραβαλίου, καταδικάζω απερίφραστα τα γεγονότα και καλώ όλους – ομάδες, φιλάθλους και παράγοντες – να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το Σαράβαλι είναι τόπος φιλοξενίας και αθλητικού πολιτισμού.

Ας σεβαστούμε τον χώρο που μας φιλοξενεί γιατί αν χαθεί, θα το πληρώσουμε όλοι».

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες