Γιορτάζει σήμερα ο Ιερός Ναός της Παντάνασσας Πατρών

Σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου που η εκκλησία μας τιμά το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάζει ο ιερός ναός της Παντάνασσας. 

Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα που έχει βγει, την παραμονή της εορτής (Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ) στις 10.30 το πρωί η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντανάσσης θα μεταφερθεί έξω από τον ιερό ναό σε ειδική θέση στην είσοδο για προσκύνημα από τους πιστούς.

Στη συνέχεια στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο αρχιερατικός εσπερινός και η ευλογία των άρτων. Η εκκλησία της Παντάνασσας είναι από τις πλέον ιστορικές και λαμπρές της Πάτρας με ιστορία που ξεπερνά τα εκατόν πενήντα χρόνια. Δυστυχώς ο σεισμός του Ιουνίου του 2008 πλήγωσε το ναό και του προκάλεσε ζημιές , όμως σήμερα ο ναός είναι πλήρως ανακαινισμένος.

Με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό αναμένεται να συρρεύσουν στην Παντάνασσα πολλοί πιστοί όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από πολλές γύρω περιοχές και ολόκληρο το νομό.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη μετά την τετραήμερη πτώση

Κ. Καρπέτας: Ο κ. Περιφερειάρχης «ξέχασε» την επιδότηση ενοικίου που είχε εξαγγείλει

Επίδειξη απινιδωτή στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών

Μοσχαράκι κοκκινιστό σε 15 λεπτά (video)

Η πιο σκοτεινή ώρα για τη Μέση Ανατολή

Η καλοκαιρινή γιορτή του ΚΔΑΠΑμεΑ Άμπετ Χασμάν ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Αγωνία για πεζοπόρο που χάθηκε στο δάσος της Αροάνιας – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Αστυνομικές ειδήσεις από Δυτ. Ελλάδα