Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας διαλέγει την Πάτρα για τη δεύτερη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του – Ποιοι πατρινοί θα είναι στο πάνελ

Στην Πάτρα, και όχι στη Θεσσαλονίκη όπως ανέφεραν οι αρχικές εκτιμήσεις, θα γίνει τελικά η δεύτερη παρουσίαση της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα.

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, παράλληλα μάλιστα με την κορύφωση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, γεγονός που συμβολίζει με έναν ακόμη τρόπο την απόρριψη του Αλέξη Τσίπρα προς τις σημερινές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, τις οποίες, στην ανακοίνωση της παραίτησης από τη βουλευτική του έδρα, είχε κατηγορήσει ότι συμβάλλουν στον «βούρκο». «Δεν μπορώ και δεν θέλω, να συμμετέχω τυπικά σε μια Βουλή, που δημοκρατικά απογυμνωμένη, με ευθύνη κυρίως της πλειοψηφίας, αδυνατεί να επιτελέσει το ρόλο που το Σύνταγμα επιτάσσει και οι πολίτες απαιτούν», είχε πει χαρακτηριστικά τότε.

Στο πάνελ της εκδήλωσης θα λάβουν μέρος οι:

  • Βασίλης Αϊβαλής, Επικεφαλής παράταξης Δ. Πατρέων, πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας
  • Θεώνη Κουφονικολάκου, Συνήγορος του Παιδιού, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
  • Γιώργος Παππάς, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας
  • Γιώργος Σιακαντάρης, Συγγραφέας και Δρ. Κοινωνιολογίας
  • Αιμίλιος Χειλάκης, Ηθοποιός

Την παρουσίαση έχει αναλάβει η Λίνα Μπάστα, Διευθύντρια Ενημέρωσης Ionian TV – Δημοσιογράφος.

Η επιλογή της διενέργειας της δεύτερης παρουσίασης στην Πάτρα δεν είναι τυχαία, αλλά ερμηνεύεται ως μια «απόβαση» στο παλαιό «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναβαθμίζει, καθώς το επιλέγει ως τον δεύτερο σταθμό για το βιβλίο του παρά το γεγονός ότι είθισται να ακολουθεί την Αθήνα η Θεσσαλονίκη. Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται ένα από τα προπύργια του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά καθιστώντας τη Χαριλάου Τρικούπη τον εκλογικό πήχη με τον οποίο θα αναμετρηθεί.

Στο ίδιο πλαίσιο φαίνεται να εντάσσεται και η συμπερίληψη στο πάνελ του κοινωνιολόγου Γιώργου Σιακαντάρη, ο οποίος κινείται στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και του υποψήφιου δημάρχου της Πάτρας Βασίλη Αϊβαλή, τον οποίο είχαν υποστηρίξει από κοινού το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον υποψήφιο του ΚΚΕ Κώστα Πελετίδη. Ουσιαστικά δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να δηλώσει την παρουσία του με πολλούς τρόπους στον χώρο στον οποίο μέχρι τώρα κυριαρχούν, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή