Γιατί δεν πρέπει να βγάζετε μέδουσες και τσούχτρες στις παραλίες

13/07/2017 | 14:04

Τις τελευταίες ημέρες ειδικά στον κορινθιακό κόλπο αλλά και σε άλλες παραλίες της Ελλάδας έχουν γεμίσει με μέδουσες και τσούχτρες.

Σε πολλές περιπτώσεις οι λουόμενοι βγάζουν τις μέδουσες έξω με απόχες, κουβάδες ή ότι άλλο εργαλείο βρουν. Αυτό όμως μολύνει τις παραλίες και θέτει σε κίνδυνο παιδιά και ενήλικες με βεβαρημένο πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.

Γιατί δεν πρέπει να βγάζουν οι πολίτες τις μέδουσες έξω στην παραλία:

Οι μέδουσες έτσι και βγουν έξω στην παραλία με την ζέστη αρχίζουνε να μυρίζουνε άσχημα μετά από λίγη ώρα. Άρα είναι μια ακόμα εστία μόλυνσης που δεν πρόκειται να κάτσει κανένας να την καθαρίσει.
Έτσι και κάποιος πατήσει τα πλοκάμια της μέδουσας ακόμα και εάν είναι ελαφρά θαμμένα στην άμμο εκκρίνει ένα υγρό το οποίο προκαλεί τσούξιμο και κνησμό. Και τα άτομα που τσιμπηθούν από μέδουσα χρειάζονται απαραίτητα πρώτες βοήθειες.
Σε άτομα με ευαίσθητο ή με βεβαρημένο πρόβλημα υγείας μπορεί να αποβεί και μοιραίο, εξαρτάται βεβαίως πάντα από το είδος της μέδουσας αλλά και από το πρόβλημα υγείας του κάθε ανθρώπου.
Οι μέδουσες τρώνε μικρά ψάρια και ζωοπλαγκτόν αλλά αποτελούν και τροφή για άλλα θαλάσσια είδη.
​Και στην τελική οι μέδουσες θα μείνουν για λίγες ημέρες και μετά θα παρασυρθούν από τα ρεύματα μακριά από τις παραλίες.

Συνάντηση Μητσοτάκη με πρυτάνεις για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια 

Πάτρα: Εκδήλωση σήμερα για την κεντροαριστερά με Κατσέλη, Αχτσιόγλου, Κόκκαλη, Καστανίδη, Αρβανίτη, Σκανδάμη

«Είδος πολυτελείας» οι διακοπές στην Ελλάδα – Πώς κυμαίνονται οι τιμές στα ξενοδοχεία

Νάντια Κοντογεώργη για το σοβαρό ατύχημα σε πρόβα: «Έπρεπε να μάθω να ξαναστέκομαι στα πόδια μου»

Ασυντήρητα κτίρια, οι “παγίδες θανάτου” της Πάτρας – Κινδυνεύουν οι πεζοί να έλθει ο …ουρανός στο κεφάλι τους

Θηριωδίες του Ισλάμ και η αθωότητα της Δύσης

Νεκρός εντοπίστηκε Γάλλος τουρίστας μέσα σε ιστιοπλοϊκό στη Διώρυγα της Κορίνθου

Δίκη για το Μάτι: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων