Γιάννης Στουρνάρας: Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νέων

10/02/2016 | 18:21

«Κανείς δεν θέλει να μειωθούν συντάξεις, αλλά πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος εκείνο του μικρότερου κόστους για το σύνολο της κοινωνίας» τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών κατά τη συζήτηση της ενδιάμεσης έκθεσης νομισματικής πολιτικής για το 2015, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε στη συνέχεια, ότι υπάρχει περιθώριο να επανεξεταστεί «η πρώτη σύνταξη, η δεύτερη σύνταξη, οι επικουρικές και το εφάπαξ» γιατί, όπως ανέφερε, ως κοινωνία «υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεώτερων γενιών».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν επιτυγχάνεται με μείωση δαπανών και όχι με αύξηση των φόρων, προσθέτοντας ότι και οι δυο επιλογές μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα αλλά το μακροχρόνιο αποτέλεσμα είναι χειρότερο, όταν επιλέγεται η αύξηση των εισφορών, από εκείνο που προκαλεί η μείωση των δαπανών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αχαΐα: Τραγωδία στην 111 – Αυτός είναι ο 60χρονος μελισσοκόμος που έχασε την ζωή του μετά από σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με φορτηγάκι (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Αυτός είναι ο 42χρονος που έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά – Ήταν πατέρας δύο παιδιών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός 47χρονος άνδρας

Αχαΐα: “Έπιασαν” τη φωτιά στον Ριόλο οι πυροσβέστες (ΦΩΤΟ) ΝΕΟΤΕΡΑ

Έδωσε τέλος στην ζωή του στην ορεινή Ακράτα

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Ιγγλέση

Δυτική Αχαΐα: Τροχαίο με δυο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο ένας

Δυτ. Ελλάδα: Θλίψη για το θάνατο 50χρονου Υπολοχαγού