Γερμανία: Εντολή εκκένωσης 20.000 ανθρώπων από το κέντρο της Κολωνίας μετά την ανακάλυψη βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

04/06/2025 | 15:20

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από το κέντρο της Κολωνίας, στη δυτική Γερμανία, όπου τρεις βόμβες από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες δεν είχαν εκραγεί και ανακαλύφθηκαν στο κέντρο της πόλης, αναμένεται να εξουδετερωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τον δήμο Κολωνίας, πρόκειται για «την πιο σημαντική επιχείρηση» αυτού του είδους μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη.

Γερμανία: Εντολή εκκένωσης 20.000 ανθρώπων από το κέντρο της Κολωνίας μετά την ανακάλυψη βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Οι τρεις αμερικανικής κατασκευής βόμβες, που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών τη Δευτέρα, οι δύο βάρους 1.000 και η τρίτη 500 κιλών, φέρουν πυροκροτητή που ενεργοποιείται κατά την πρόσκρουση.

Η υπηρεσία πυροτεχνουργών του Ντίσελντορφ έχει αναλάβει την εξουδετέρωσή τους.

Εκτός από τους κατοίκους, η εντολή εκκένωσης αφορά επίσης ένα νοσοκομείο, δύο οίκους ευγηρίας, έναν σταθμό, πολλές επιχειρήσεις και πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, καθώς και εννέα σχολεία και νηπιαγωγεία, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο δήμος της Κολωνίας.

O χάρτης με τη περιοχή της Κολωνίας που εκκενώνεται για την εξουδετέρωση των τριών βομβών:

Μπορεί ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να έχει τελειώσει εδώ και 80 χρόνια, αλλά το έδαφος των γερμανικών πόλεων παραμένει γεμάτο βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και ανακαλύπτονται συχνά κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών.

Το 2017, η ανακάλυψη στη Φρανκφούρτη (δυτική Γερμανία) μιας τεράστιας βόμβας βάρους 1,4 τόνου οδήγησε στην απομάκρυνση 65.000 ανθρώπων.

Τον Δεκέμβριο 2021, βόμβα εξερράγη σε εργοτάξιο κοντά στον σταθμό του Μονάχου (νότια), προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πέθανε ξαφνικά η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό στην Παραλία – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο (ΦΩΤΟ)