ΓΕΩΤΕΕ: Παρέμβαση για την εκπαίδευση των νέων γεωργών

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής & Τροφίμων ανέδειξε το θέμα της μη έναρξης των εκπαιδευτικών μαθημάτων των νέων γεωργών στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Τα μαθήματα αυτά είναι προαπαιτούμενα του σχετικού μέτρου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της προηγούμενης περιόδου και θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός διαστήματος 36 μηνών από την ημερομηνία ένταξης των νέων γεωργών. Οι νομοί αυτοί ήταν από τους πρώτους που είχαν εκδώσει αποτελέσματα και η εκπαίδευση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τέλος Ιουλίου περίπου. Μη ολοκλήρωση της εκπαίδευσης κινδυνεύει να οδηγήσει ακόμη και σε απένταξη των νέων γεωργών, κάτι που δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους ενδιαφερόμενους αλλά και στους γεωπόνους συμβούλους τους.

 

Το Παράρτημα στην επιστολή του αναφέρει ότι για να μπορέσουν να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εκπαιδεύσεις των νέων γεωργών, είναι απαραίτητη η στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό των δομών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Δυτική Ελλάδα. 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο