Γεμιστές πατάτες φούρνου με μπέικον

19/11/2020 | 19:52

 

Υλικά για 2 άτομα

4 πατάτες
ηλιέλαιο
αλάτι
Για τη γέμιση
βούτυρο
τυρί κρέμα
μπέικον

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλένετε τις πατάτες σε κρύο νερό και τις τρίβετε με ένα βουρτσάκι. Στη συνέχεια τις τρυπάτε ολόγυρα με ένα πιρούνι και τις ραντίζετε με ηλιέλαιο.
Πασπαλίζετε με αλάτι και βάζετε στο φούρνο στη δεύτερη σκάλα. Βάζετε τις πατάτες σε σχάρα και ψήνετε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για να δείτε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες, τις πιέζετε με ένα μαχαίρι. Αν είναι μαλακές, σημαίνει ότι είναι έτοιμες.
Τις αφαιρείτε από το φούρνο και τις αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν ενώ με ένα μαχαίρι τις χαράσσετε μέχρι τη μέση. Πιέζετε με μια πετσέτα τις δυο άκρες για να ανοίξουν.
Για να τις γεμίσετε, βάζετε λίγο βούτυρο μαζί με τυρί κρέμα και ψιλοκόβετε το μπέικον το οποίο προηγουμένως έχετε ψήσει στην σχάρα ή στην τοστιέρα.

https://www.newsbeast.gr/

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής