«Γέφυρα ζωής» για κοριτσάκι 3,5 ετών – Μεταφέρθηκε για μεταμόσχευση στην Μπολόνια

21/01/2025 | 11:20

Με ειδικό στρατιωτικό αεροσκάφος που ήρθε από την Ιταλία μεταφέρθηκε από την Αθήνα στην Μπολόνια ένα κοριτσάκι τριάμισι ετών το οποίο πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε χθες, Δευτέρα, μέσω αεροδιακομιδής από το «Ωνάσειο» στην Μπολόνια της Ιταλίας. Στη συνέχεια μπήκε στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς.

Όπως εξηγεί στο MEGA ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «το παιδάκι πάσχει από μια πολύ σοβαρή καρδιολογική πάθηση. Νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στο ‘Ωνάσειο’ και οι γιατροί έκριναν ότι η μόνη πλέον σωτηρία που υπάρχει είναι η μεταμόσχευση καρδιάς».

Το κοριτσάκι είναι συνδεδεμένο με μηχανήματα στο νοσοκομείο της Μπολόνια αναμένοντας το σωτήριο μόσχευμα

Μπολόνια: Στην αναμονή για το σωτήριο μόσχευμα

Για την ώρα, το παιδί είναι συνδεδεμένο με μηχανήματα καθώς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά και η μόνη σωτηρία είναι η μεταμόσχευση

Ο κ. Θεμιστοκλέους συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα μας συνεργάζεται με το μεταμοσχευτικό κέντρο της Μπολόνια και εκεί υπήρξε μια πολύ μεγάλη επιχείρηση σωτηρίας για το κοριτσάκι και για την οποία συντονίστηκαν αρκετοί φορείς.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εξωτερικών και την πρέσβη μας στην Ιταλία. Ήρθε ιταλικό στρατιωτικό αεροπλάνο επειδή απαιτείτο εξειδικευμένος εξοπλισμός για το ασθενοφόρο, το παιδάκι μεταφέρθηκε εχθές το βράδυ, αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο, έχει πάει πολύ καλά η μεταφορά. Από εδώ και πέρα περιμένουμε να βρεθεί το μόσχευμα που θα της χαρίσει τη ζωή».

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα

Πάτρα: Έπεσε το δένδρο και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους!