Γάζα: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σε ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιούνις

11/05/2025 | 15:32

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν στη διάρκεια της νύκτας τρεις σκηνές όπου διέμεναν δεκάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «οκτώ άνθρωποι

Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, ανάμεσά τους τέσσερα μικρά παιδιά, σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα εναντίον σκηνών όπου διέμεναν εκτοπισμένοι στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν στη διάρκεια της νύκτας τρεις σκηνές όπου διέμεναν δεκάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «οκτώ άνθρωποι, περιλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών ηλικίας δύο με πέντε ετών και δύο γυναίκες», δήλωσε ο Μάχμουντ Μπασάλ εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος ξεκίνησε εκ νέου τις επιχειρήσεις του στη Γάζα στις 18 Μαρτίου έπειτα από εκεχειρία περίπου δύο μηνών, δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό προς το παρόν.

Βίντεο που τράβηξε το AFP δείχνει διασώστες, μέσα στο σκοτάδι, να απομακρύνουν με ασθενοφόρα τα πτώματα — το ένα σε λευκό πλαστικό σάκο, το άλλο καλυμμένο με μια κουβέρτα–, όπως και ένα τραυματισμένο μωρό.

Σύμφωνα με τον Μπασάλ, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε με εκρηκτικά πέντε σπίτια στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας και χρησιμοποίησε το πυροβολικό εναντίον περιοχής στην Αμπάσα, ανατολικά της Χαν Γιούνις, χωρίς να υπάρχουν θύματα.

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο