Γάζα: Νεκρός ο «Παλαιστίνιος Πελέ» από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια

07/08/2025 | 15:54

Μία ακόμη τραγική είδηση από τη Γάζα: την Τετάρτη (06.08.2025), η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παλαιστίνης ανακοίνωσε τον θάνατο του πρώην διεθνούς Σουλεϊμάν Αλ-Ομπέιντ, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε να παραλάβει ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Αλ-Ομπέιντ, γνωστός και ως «Πελέ της Παλαιστίνης», είχε φορέσει 18 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Παλαιστίνης.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών. Βρέθηκε νεκρός από τις αρχές μπροστά από κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η εθνική ομάδα της Παλαιστίνης, που ήδη δοκιμάζεται από τις αντίξοες συνθήκες στη Γάζα, βρίσκεται πλέον σε πένθος.

Ο Αλ-Ομπέιντ είχε αγωνιστεί στην ομάδα Khadamat al-Shatea του πρωταθλήματος της Γάζας, ενώ είχε περάσει και από το πρωτάθλημα της Ιορδανίας με την ομάδα Markaz Shabab al-Am’ari. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Transfermarkt, σημείωσε δύο γκολ σε 18 συμμετοχές με την εθνική.

Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος αθλητής που έχει χάσει τη ζωή του στον πόλεμο. Σύμφωνα με στοιχεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Παλαιστίνης που δημοσιεύθηκαν στις 23 Ιουλίου, συνολικά 807 αθλητές και πρόσκοποι έχουν σκοτωθεί μέσα σε 670 ημέρες.

ΠΗΓΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)