Γαλλία: Δύο νεκροί από τον καύσωνα – Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός από το 1900

02/07/2025 | 16:08

Ο φετινός Ιούνιος ήταν για τη Γαλλία, που είναι αντιμέτωπη με ένα μεγάλης διάρκειας και πρώιμο για την εποχή κύμα καύσωνα, ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Ο Ιούνιος του 2025 ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί από το 1900, όταν άρχισαν να διατηρούνται αρχεία, μετά τον Ιούνιο του 2023», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ανιές Πανιέ- Ρινασέρ.

Η θερμοκρασία τον Ιούνιο που μόλις πέρασε ήταν κατά 3,3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον κανονικό μέσο όρο, ενώ τον Ιούνιο του 2023 ήταν κατά 3,6 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη.

Παράλληλα η Πανιέ- Ρινασέρ επεσήμανε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους «λόγω αδιαθεσίας από τη ζέστη».

«Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί από τους πυροσβέστες στα επείγοντα των νοσοκομείων και δύο πέθαναν λόγω αδιαθεσίας εξαιτίας της ζέστης», εξήγησε.

ΠΗΓΗ

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!