Γαλλία: Δύο νεκροί από τον καύσωνα – Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός από το 1900

02/07/2025 | 16:08

Ο φετινός Ιούνιος ήταν για τη Γαλλία, που είναι αντιμέτωπη με ένα μεγάλης διάρκειας και πρώιμο για την εποχή κύμα καύσωνα, ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Ο Ιούνιος του 2025 ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί από το 1900, όταν άρχισαν να διατηρούνται αρχεία, μετά τον Ιούνιο του 2023», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ανιές Πανιέ- Ρινασέρ.

Η θερμοκρασία τον Ιούνιο που μόλις πέρασε ήταν κατά 3,3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον κανονικό μέσο όρο, ενώ τον Ιούνιο του 2023 ήταν κατά 3,6 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη.

Παράλληλα η Πανιέ- Ρινασέρ επεσήμανε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους «λόγω αδιαθεσίας από τη ζέστη».

«Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί από τους πυροσβέστες στα επείγοντα των νοσοκομείων και δύο πέθαναν λόγω αδιαθεσίας εξαιτίας της ζέστης», εξήγησε.

ΠΗΓΗ

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του