Γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

 

Ένας γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τον ιχθυολόγο Χρήστο Λοβερδο Στελακατο.

“Είναι ένας γαλάζιος καρχαρίας, επιστημονική ονομασία: Prionace glauca.Είναι ακίνδυνος και ένα δείγμα των πολλών κατοίκων της θάλασσας που ζούμε.Φτάνει σε μήκος τα 3,8 μέτρα και βάρος τα 390 κιλά,αν και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 200.Είναι ένα είδος σχεδόν απειλούμενο και κινδυνεύει από τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος από τον γαλάζιο καρχαρία” αναφέρει.

Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν 35 είδη καρχαριοειδών που τρέφονται κυρίως με ψάρια.

Ο πιο συνηθισμένος καρχαρίας στα ελληνικά νερά είναι ο γλαυκοκαρχαρίας ή γαλάζιος καρχαρίας (Prionace glauca), όπως αυτός που βρέθηκε στο Μύτικα.

Μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα μήκος, αλλά σπάνια ξεπερνά τα 3 μέτρα και τα 200 κιλά βάρος. Καθώς ακολουθεί κοπάδια ψαριών για να τραφεί, μπορεί να εισέλθει σε κόλπους και να παρατηρηθεί σε ρηχά νερά.

Υπολογίζεται πως 10 με 20 εκατομμύρια καρχαρίες του συγκεκριμένου είδους σκοτώνονται κάθε χρόνο από ψαράδες. Το κρέας τους χρησιμοποιείται τόσο ως τροφή όσο και από τη φαρμακοβιομηχανία.

https://www.in.gr/

Δυτική Ελλάδα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Απεγκλωβίστηκε σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας

Η ΟΙΚΙΠΑ στα δικαστήρια για τη Στροφυλιά – Δεν εκδικάστηκε η αγωγή του ιδιώτη για τη διεκδίκηση της παραλίας

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές διακυμάνσεις μετά το ρεκόρ 15ετίας

 Μια «ωδή» στον Mozart από το Κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών 

Το υπερ-όσπριο που ρίχνει χοληστερόλη και σάκχαρο

Φενέρ: Οι αγώνες στο Final Four είναι διαφορετικοί

Μεγάλη φωτιά σε καταυλισμό εργατών γης στη Μανωλάδα – Aκούγονται εκρήξεις (ΦΩΤΟ)