G7: Επείγουσα βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Αμαζόνιο

26/08/2019 | 15:45

Η Γαλλική Προεδρία διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό προορίζεται για την αποστολή Canadair για να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών του πλανήτη αποφάσισε να αποδεσμεύσει επείγουσα βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίωνγια την Αμαζονία, κυρίως για να στείλει εκεί πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η πραγματικότητα είναι πως για την επείγουσα βοήθεια χρειάζονται ιδιαίτερα χρηματοδότηση … διότι δεν έχουν τα κεφάλαια για να μπορέσουν να απογειωθούν τα αεροπλάνα, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα», δήλωσε γαλλική προεδρική πηγή, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την αποστολή των αεροπλάνων, η G7 συμφώνησε σε μια πτυχή μεσοπρόθεσμης βοήθειας για την αναδάσωση, η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και για την οποία θα χρειαστεί η συμφωνία της Βραζιλίας, καθώς και συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους τοπικούς πληθυσμούς, διευκρινίσθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο