Γ. Οικονόμου: Συγχαρητήρια στις Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών για τις επιτυχίες τους το τελευταίο διάστημα

23/10/2023 | 21:23

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, συναντήθηκε και συνεχάρη, σήμερα αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις πρόσφατες σημαντικές τις επιτυχίες τους.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους 2,5 μήνες (1 Αυγούστου έως 17 Οκτωβρίου) η ΕΛΑΣ προχώρησε σε:

– 2.856 συλλήψεις σε 2.696 υποθέσεις,

– Κατάσχεση 732,5 κιλών κοκαΐνης,

– Κατάσχεση 752,76 κιλών ακατέργαστης κάνναβης, 49,84 κιλών κατεργασμένης κάνναβης και 9.861 δενδρυλλίων.

Εξίσου σημαντικός είναι, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, και ο οικονομικός αντίκτυπος των επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν και στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Οικονόμου συνεχάρη τα μέλη των δύο Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών για το αποτέλεσμα και συνομίλησε μαζί τους για πώς μπορεί να διευκολυνθεί το έργο τους και να βελτιστοποιηθούν περαιτέρω οι ήδη σημαντικές επιτυχίες τους.

«Σας ευχαριστώ πολύ για τη σημερινή συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται για να αναδείξουμε την πολύ σπουδαία δουλειά που γίνεται στον τομέα αντιμετώπισης των ναρκωτικών» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πεδίο και προχωρούν στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων. Τα στοιχεία του τελευταίου διαστήματος είναι, ομολογουμένως, εντυπωσιακά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους»

«Το εκτιμώμενο περιουσιακό όφελος των δραστών πολλαπλασιάζει την επιτυχία, αλλά και την ευθύνη μας να συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε αυτόν το δρόμο. Η Δίωξη Ναρκωτικών είναι μια σπουδαία υπηρεσία με σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία και ιδίως τη νέα γενιά. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα προς την κατεύθυνση αυτή, από καθήκον και υποχρέωση, να βρισκόμαστε σε διαρκή μάχη και ρήξη με το έγκλημα και να εμπεδώσουμε και σε αυτόν τον τομέα αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Συγχαρητήρια και πάλι» κατέληξε ο υπουργός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας.

ereportaz.gr

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο η εκπαιδευτικός Καίτη Μαυράκη, σύζυγος του πνευμονολόγου Γιάννη Λύχρου

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ