Γ. Κατρούγκαλος: Άνθρωποι σαν και εμένα δεν είχαν μαθει να πληρώνουν

05/02/2016 | 12:30

«Άνθρωποι σαν και εμένα, που έβγαζαν 40 έως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

«Αυτό πρέπει να αλλάξει» καθώς δεν «μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί» συνέχισε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το νέο ασφαλιστικό έχει ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και έσπευσε να διευκρινίσει ότι κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, επανέλαβε ότι χάρη στην προβλεπόμενη ρήτρα ανάπτυξης, «οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν και θα επιτευχθεί ανάπτυξη».

Ερωτηθείς τέλος, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, επισήμανε ότι «το κλίμα ήταν ηπιότερο του αναμενομένου και κακώς λέγεται ότι το ΔΝΤ ζητάει μείωση των κύριων συντάξεων», σημειώνοντας ότι οι σημαντικότερες ενστάσεις εκ μέρους των δανειστών, εντοπίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές, στο ύψος της εθνικής σύνταξης και στην ανταποδοτικότητα του συστήματος.

Στη Βενετία ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ για τον γάμο του αιώνα

Οι παγκόσμιοι στόχοι ανοσοποίησης για το 2030 δεν θα επιτευχθούν χωρίς στοχευμένες, δίκαιες στρατηγικές εμβολιασμού

Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση δύο πλοίων στο λιμάνι

Βαθμοί Πανελλαδικών 2025: Στο results.it.minedu.gov.gr «ανέβηκαν» τα αποτελέσματα

Θεοδωρικάκος: Θέμα ασφάλειας η πιστοποίηση των ανελκυστήρων – Το λύνουμε με τη συμμετοχή των πολιτών

Τέλος από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μούσα – Αυτή είναι η επόμενη ομάδα του…

Την Κυριακή το μνημόσυνο της Τριανταφυλλιάς Ηλιόκαυτου

Ηράκλειο: Φωτιά σε εξέλιξη – Μήνυμα του 112