Γ. Δραγασάκης: Το δίλημμα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή Δεξιά

10/01/2016 | 10:36

Το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή παλινόρθωση της ρεβανσιστικής Δεξιάς κυριαρχεί σήμερα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, το οποίο παραπέμπει ευθέως στα πολιτικά επιχειρήματα που επί δεκαετίες πρόβαλε το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντυξή του στην εφημερίδα “Αυγή της Κυριακής”, ο κ. Δραγασάκης θέτει ως στόχο το χτίσιμο μιας κοινωνικής συμμαχίας για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, ενώ θέτει ως προτεραιότητα για το 2016 τη σταθεροποίηση και ανάκαμψη της απασχόλησης και της οικονομίας, με παράλληλη ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Δραγασάκης θεωρεί ότι υπάρχει συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να πραγματοποιηθούν φέτος δημόσιες επενδύσεις ύψους 8,5 δις ευρώ. Όσον αφορά στο χρέος, ο ίδιος δηλώνει ότι επιθυμεί μια “ριζική λύση”, σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σε αντίθετη περίπτωση τονίζει την ανάγκη μεταβατικής λύσης στις αγορές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “παραμένουμε στη θέση που διατυπώσαμε και προεκλογικά, ότι το πρόβλημα του χρέους είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση στη βάση αμοιβαιοποίησης”, συμπληρώνοντας πως “δεν μπορεί να υπάρχει ενιαίο νόμισμα, με διαφορετικά καθεστώτα επιτοκίων και δανεισμού. Βεβαίως, προσθέτει, αν οι ηγέτες της Ευρώπης δεν  θέλουν να προχωρήσουμε σε μια ριζική λύση, αναπόφευκτα θα πάμε σε μια λύση μεταβατική, η οποία θα εξασφαλίσει ότι το χρέος και οι δαπάνες εξυπηρέτησής του δεν θα αποτελούν, όπως συμβαίνει σήμερα, εμπόδιο στον μακροχρόνιο δανεισμό, τις επενδύσεις και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής”.

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»

Ο Γενικός Διευθυντής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης αναλαμβάνει την επαναξιολόγηση του υλικού που κατασχέθηκε στην Πάτρα

Κ. Αχαΐα: Μία σύλληψη για το άγριο επεισόδιο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ