Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας: Rapid test σε προσωπικό και κρατούμενους – Κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη των ελέγχων

 

Η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. σε συνεργασία με την Δ/νση του σωφρονιστικού καταστήματος Πατρών προχώρησαν στην οργάνωση  και πραγματοποίησης  δειγματοληπτικών ελέγχων  για τον νέο κορονοϊό.

Πιο αναλυτικά, σήμερα διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εργαζόμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Πάτρας   από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης αποτελεί χώρο αυξημένου κινδύνου καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό κρατουμένων, με αποτέλεσμα ο συγχρωτισμός να είναι μια βασική αιτία μετάδοσης της νόσου.

Επίσης, ένας σημαντικός αριθμός εξ αυτών αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι των φυλακών είναι πολίτες της ευρύτερης κοινότητας και αποτελούν και οι ίδιοι παράγοντα κινδύνου για τη διασπορά του νέου κορονοιού μέσα ή έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης.

Για αυτούς τους λόγους, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη διενέργειας ελέγχων με rapid test  τόσο στο προσωπικό, όσο και στους κρατούμενους, προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα πιθανά κρούσματα. Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι των κρατουμένων θα διενεργηθούν τις επόμενες ημέρες από το προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σπίτι γνωστού συνταξιούχου γιατρού – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Πάτρα: Σοκάρουν τα ευρήματα στο σπίτι του γνωστού γιατρού – Πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ακόμα και τα εγγόνια του!

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Μαστοράκου για σύλληψη Πατρινού μαιευτήρα: “Αποτροπιασμός σύσσωμης της ιατρικής κοινότητας της περιοχής μας”

Πάτρα: 25χρονος φοιτητής έκοψε τις φλέβες του στην Εστία του Πανεπιστημίου

Δικαστήρια Πάτρας: Το μεσημέρι της Δευτέρας απολογείται ο μαιευτήρας που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων – Τι λέει στο tempo24 ο δικηγόρος του

Πάτρα: Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο πασίγνωστος μαιευτήρας για την πορνογραφία ανηλίκων – Τα ευρήματα της φρίκης!