Φρέντι Μπελέρης: «Δεν μπορώ να ξεχάσω την αδικία – Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός δικαστικός αγώνας»

02/09/2024 | 21:43

«Για εμένα τώρα ξεκινάει ο πραγματικός δικαστικός αγώνας. Θα προσφύγω σε όλες τις βαθμίδες της αλβανικής Δικαιοσύνης και μετά και στο Στρασβούργο που πιστεύω ότι θα δικαιωθώ», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης, λίγη ώρα μετά την αποφυλάκισή του.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για τη στήριξη όλο αυτό τον καιρό και εσάς για τη συνέντευξη. Ασφαλώς και είμαι χαρούμενος, νιώθω μια ανακούφιση αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω την αδικία που μου έγινε όλο αυτόν τον καιρό και την κατάφωρη παραβίαση της βούλησης του λαού της Χειμάρρας και αυτό το πραξικόπημα που έκαναν εναντίον μου οι αλβανικές Αρχές, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα», ανέφερε αρχικά.

Επιπλέον ανέφερε ότι «έχουμε προσφύγει ήδη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας, αμέσως μετά υπάρχει προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο και αφού τελεσιδικήσουν όλες οι αποφάσεις στην Αλβανία μετά θα πάω στο Στρασβούργο».

«Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση ήταν δίκαιη πέρα για πέρα. Ήταν μια σκευωρία, ήταν ένα στήσιμο και πρέπει να αποκαλυφθεί, όσο χρόνο κι αν πάρει» επεσήμανε ο Φρέντης Μπελέρης.

«Το κράτος Δικαίου σε μία ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

«Δεν έχει να κάνει τόσο με την προσωπική μου περιπέτεια όσο με το να μάθει η αλβανική κυβέρνηση, ο κ. Ράμα να μην το ξανακάνει με άλλους ανθρώπους. Πρέπει να ξέρει ότι το κράτος Δικαίου σε μια ευρωπαϊκή οικογένεια δεν είναι διαπραγματεύσιμο» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Στην ερώτηση αν θεωρεί πως δικαιώθηκε η στρατηγική του και πώς η υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή βοήθησε τον αγώνα του απάντησε « Θεωρώ ότι ήταν μια πάρα πολύ έξυπνη κίνηση από πλευράς του Πρωθυπουργού. Θεωρώ ότι τώρα, από ένα άλλο μετερίζι, εγώ θα συνεχίσω να παλεύω για τα ίδια πράγματα αλλά και για πολύ περισσότερα με μεγαλύτερες δυνάμεις.

»Οι Χειμαρριώτες, οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι μόνοι. Έχουν τη στήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης. Έχουν τη στήριξη του συνόλου των ελληνικών κομμάτων, του ελληνικού λαού στα δίκαια αιτήματά τους. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα στην περιουσία, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Όλα αυτά τα δικαιώματα τα οποία αμφισβητήθηκαν αυτούς τους 16 μήνες πραξικοπηματικά από τον κ. Ράμα», είπε.

Για το πότε θα εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες ανέφερε «εγώ λίγες μέρες θα κάτσω να δω την οικογένειά μου και αμέσως μετά θα είμαι στη ΔΕΘ. Και μετά τη ΔΕΘ θα είμαι Βρυξέλλες», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: 53χρονος “έφυγε” στη δουλειά του

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

57χρονος νεκρός σε κυνήγι αγριογούρουνου – Πυροβολήθηκε από άλλο κυνηγό από τον Πύργο

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νέοι, που είχαν προφυλακιστεί για την φωτιά στο Γηροκομειό