Φρεντ Γουάρντ: Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο γνωστός ηθοποιός

13/05/2022 | 22:47

Έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος ηθοποιός, Φρεντ Γουάρντ, σε ηλικία 79 ετών, αφήνοντας πίσω του σημαντική παρακαταθήκη με τις εμφανίσεις του από ταινίες των δεκαετιών του ’70 και ’80 μέχρι σήμερα και βυθίζοντας σε θλίψη τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Ο ηθοποιός Φρεντ Γουάρντ, έγινε ευρύτερα γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες «The Right Stuff», «Tremors» και «Short Cuts», αφού είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεταινία του Ρομπέρτο ​​Ροσελίνι, το 1974 για τον Ντεκάρτ.

Η καριέρα του διήρκεσε μέχρι το 2018 και έμεινε περισσότερο γνωστός ως «ληστής τραπεζών», λόγω του ρόλου του δραπέτη, Τζον Άγκλιν, ο οποίος έμελλε να είναι καθοριστικός για την καριέρα του. 

 

 

Γεννήθηκε στο Σαν Ντιέγκο και αρχικά έγινε μέλος της πολεμικής αεροπορίας, όμως η υποκριτική τον κέρδισε και τελικά έκανε καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Άλλοι ρόλοι που τον έκαναν γνωστό ήταν αυτός στο «Southern Comfort» ως δολοφόνος δεκανέας Ρις, ως κτηνίατρος του Βιετνάμ στο «Uncommon Valor» και στο «The Right Stuff» ως ελαττωματικός αστροναύτης Γκας Γκρίσομ.

 

 

Στην ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του ηθοποιού δεν ανέφερε τις συνθήκες ή τα αίτια του θανάτου του αλλά αρκέστηκε να πει μόνο, ότι επιθυμία του Γουάρντ, ήταν να πραγματοποιηθούν δωρεές στο Κέντρο Χρόνιας Τραυματικής Εγκεφαλοπάθειας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

πηγή

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)