Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη

06/04/2022 | 11:50

Εκτάκτως στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη πηγαίνουν οι Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην κλινική covid, ενώ μαζί τους θα είναι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Ευσταθίου.

Από τη φωτιά ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο ασθενής που άναψε τσιγάρο δίπλα σε φιάλες οξυγόνου, με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη.

 

Η πτέρυγα εκκενώθηκε από ασθενείς και προσωπικό, όχι μόνο από την κλινική covid αλλά και από διπλανές που είχε επεκταθεί.

Συγκεκριμένα, 22 ασθενείς απεγκλωβίστηκαν από την κλινική και 13 από άλλες, κάποιοι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο όπου βρίσκονται τα οξυγόνα.

Οι μέχρι τώρα μαρτυρίες αναφέρουν ως αιτία το τσιγάρο που άναψε ένας ασθενής δίπλα σε φιάλες οξυγόνου. Πιθανότατα είναι και αυτός που έχει βρεθεί απανθρακωμένος.

Επίσης υπάρχουν 4 άτομα με εγκαύματα, και ένας τραυματίας με πολλαπλά τραύματα, που μεταφέρθηκαν στη μονάδα εγκαυμάτων.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον άνδρα που έχασε τη ζωή του.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»