Φωτιά στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση για τους κατηγορούμενους της εθνικής τραγωδίας – Επιστρέφουν όλοι στο εδώλιο

08/05/2024 | 13:39

Να επανεξεταστεί η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζητεί η Εισαγγελία Εφετών, καθώς άσκησε έφεση κατά της απόφασης για τις αθωώσεις, τις ποινές, τα ελαφρυντικά και την μετατροπή της ποινής σε χρηματική, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς προέβλεπε ποινές χάδι για τους έχοντες την ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται να καθίσουν ξανά σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, δηλαδή οι 21 αθωωθέντες αλλά και οι πέντε από τους έξι καταδικασθέντες.

Μόνη εξαίρεση ο ηλικιωμένος άνδρας που καταδικάστηκε για την έναρξη της φωτιάς, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ποινή που δεν επιτρέπει την άσκηση έφεσης.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, μετά την άσκηση έφεσης η υπόθεση θα εξεταστεί από το μηδέν σε δεύτερο βαθμό. Η πρόεδρος του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου έχει απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της προκειμένου να καθαρογράψει την πρωτόδικη απόφαση και να ξεκινήσει το Εφετείο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής, αφού αν ως το 2026 δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση τα αδικήματα παραγράφονται.

 

ΠΗΓΗ

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)