Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με διάσπαρτες εστίες

01/08/2024 | 08:14

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια, καθώς η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών και των κατοίκων απέδωσε καρπούς και πλέον η φωτιά έχει περιοριστεί σε διάσπαρτες εστίες.

Η φωτιά καίει στην περιοχή Πισσώνα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν τεράστια, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκησης.

Όλο το βράδυ 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος έδιναν μια πραγματική μάχη και κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τη φωτιά.

Τώρα η Πυροσβεστική ελπίζει ότι με τη βοήθεια των εναέριων μέσων θα καταφέρει να θέσει τη φωτιά άμεσα υπό πλήρη έλεγχο.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα, ελπίζοντας ότι θα προλάβουν τους πρωινούς ανέμους που σύμφωνα με την πρόγνωση θα φτάσουν περίπου τα 4 μποφόρ. 

Διάσπαρτες εστίες καίνε στην πλαγιά του βουνού αλλά και περιμετρικά. 

Το βράδυ της Τετάρτης μήνυμα από το 112 εστάλη σε κατοίκους τεσσάρων οικισμών (Αφράτι, Καμάρι, Καλύβια, Άγιος Γεώργιος Αρμά) για εκκένωση. 

 

ΠΗΓΗ

 

 

Εντυπωσιακή αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών τον Μάιο – Ο κλάδος που κατέγραψε τετραψήφια άνοδο

Ρώσος έστειλε ύποπτο φάκελο στη Βουλή με παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η λευκή σκόνη που περιείχε κίνησε τις υποψίες

Αγγλία: Τα παιδιά «ζουν σχεδόν σε επίπεδα φτώχειας όπως του Ντίκενς»

Υιοθετήσατε γάτα; Πώς να κερδίσετε την εμπιστοσύνη της

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε έκλεισε τα 79 – Η αφιέρωση της συζύγου του

Συναγερμός στη Βουλή για ύποπτο φάκελο

Έτοιμος να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδος ο Ντόρσεϊ

«Καμπάνα» 4 ετών σε γιατρό για «φακελάκι»